Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечен прием на делегации во Занатски Дом

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Делегациите кои се во Општина Куманово по повод прославата на празникот на нашиот град, присуствуваа на свеченост во просториите на Занатски Дом. Градоначалникот Димитриевски размени подароци со претставниците на општините Бјелина, Нови Сад, Бања Лука, Кампина, Чепеларе, Чорл и Кампина. Меѓу присутните беа амбасадорите на Србија,Босна и Херцеговина и Романија. Во рамки на свеченоста,врз основа на заеднички изградениот интерес за продолжување на пријателските односи Градоначалникот Мкасим Димитриевски и Претседателот на Советот на град Нови Сад Здравко Јелушиќ потпишаа писмо со намери за воспоставување на соработка помеѓу град Нови Сад и Општина Куманово.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст