Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Седумдесет и пет години од загинувањето на Карпош

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска Градоначалникот Максим Димитриевски со претставници на општинска администрација положи цвеќе на бистата на народниот херој Христијан Тодоровски Карпош, по повод седумдесет и пет години од неговата смрт. Пред бистата на херојот во дворот на неговата Спомен куќа, се одржа и пригодна програма со рецитирање на песни од страна на учениците од основното училиште кое го носи неговото име.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст