Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се врши замена на стари водомери во систем за водоснабдување

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во тек е проектот на ЈП „Водовод“ и Општина Куманово  за замена на старите електронски водомери со нови во системот на водоснабдување во Општина Куманово. Проектот е финансиран од ИПА фондовите во вкупна вредност од 1,8 милиони евра, а предвидува замена на 10.000 електронски водомери, обука за вработените, набавка на апарати и инструменти за откривање на подземни дефекти и софтвер за зонирање на водоводниот систем во Општина Куманово. Проектот треба да се реализира за една година.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст