Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одржа дванаесетти Детски ликовен камп АСНОМ

Веќе дванаесетта година по ред како активно се одржува Детски ликовен камп “АСНОМ” под покровителство на Градоначалник и Совет на Општина Куманово. Во рамки на овој креативен камп учесниците творат, се едуцираат, се дружат и се забавуваат. Акцентот е ставен на сликање на платно со акрилни бои, а оваа година има и новитети како што е изработка на склуптури од гипс.

Оваа година имаме над 30 ученици од скоро сите училишта, како и учесници од Центарот за лица со попреченост “Порака Наша” и Дневен центар за лица со попреченост – Куманово. Денеска ликовниот камп го посети Претседателката на Советот на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска каде што официјално ја отвори изложбата на уметничките дела и им додели признанија на учесниците.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст