Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одржа литературна средба – Македонскиот јазик и Блаже Конески

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска Градоначалникот Максим Димитриевски присуствуваше на промоција на книги од авторот Проф.Др. Вера Стојчевска Антиќ посветени на Блаже Коневски.Настанот го организираше ЈОУ Библиотека „Тане Георгиевски“ – Куманово во соработка со Градоначалникот и Советот на Општина Куманово.

Промотор на книгата беше Проф.Др. Димитар Пандев, а на настанот се интерпретираа извадоци од книгите, музичките точки, како и обраќањето на авторот на книгите.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст