Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одржа манифестацијата „Бдеење на кокински Мугри„

Денеска во раните утрински часови во мегалитската опсерваторија Кокино се одржа обредно културно-уметничко честување на изгрејсонцето, насловено како „Бдеење на кокински мугри“. Манифестацијата е под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово, а во организација на Друштвото на писатели Куманово, фондација за култура и спорт и НУ Музеј Куманово

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст