Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Советниците едногласно ја изгласаа одлуката за почнување со работа на новата градинка „Детелинка„

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Советнниците на денешната десетта седница на Совет на Општина Куманово распараваа по точки од областа на урбанизмот, социјална заштита, образование и за постапки за отпочнување на проекти.

На седницата покрај другите точки од дневен ред, советниците ја изгласаа Предлог – Одлука за отпочнување со работа и вршење на дејноста на Јавната општинска установа за деца – Детска градинка „Ангел Шајче“ – Куманово во објектот „Детелинка“ лоциран на ул. „Кирил и Методиј“ бр. 1 во Куманово во состав на Јавната општинска установа за деца – Детска градинка „Ангел Шајче“ – Куманово;

„Детелинка“ ќе биде новиот објект на градинката „Ангел Шајче“ сместен во зграда на поранешен „Пионерски дом„,  со можност за сместување на  осумдесет дечиња.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст