Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Советот на општина донесе одлука за исплата на парични средства за жителите на Драч – Албанија

Денеска советниците на Советот на општина Куманово на вонредната седница донесоа одлука за исплата на парични средства од Буџетот на Општина Куманово со намена – хуманитарна помош за настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Општина Драч – Република Албанија. Од средствата на буџетот на општина за 2019 година, ќе се исплатат парични средства во износ од 300.000 денари. Средставта ќе се искористат за набавка на прехрамбени и санитарно – хигиенски производи кои ќе бидат донирани како хуманитарна помош за настраданото население од катастрофалниот земјотрес во збратимената Општина Драч – Република Албанија.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст