Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Современ и модерен систем на осветлување во Куманово

Согласно потпишаниот договор за јавно-приватно партнерство за осветлување на градов, преку фирмата “ИЦС Системи”-Р.Чешка со подружница во Охрид, која се обврза да вложи во поставување на ново осветлување и подобрување на мрежата на јавните прометни површини со штедливи лед светилки и рефлектори на 9.340 светлечки места со модерен систем за управување во Куманово, во октомври, на следниве места е извршено целосно демонтирање на стари арматури и вандерми и монтирање на нови LED 20W светилки :  улицитe-“Железничка”, ‘Мирче Ацев”, “Вера Циривири”, “Милан Лисица”, “Страшко Арсов”, “4-ти Јули”, “Божидар Мицковиќ”, “Есперанто”, “Титова Митровачка”, “Александар Здравковиќ”, “Егејска Македонија”, “Јоско Илиевски” и ,,Салтир Наумов”. Во селата: Студена Бара, Брзак, Агино село, Умин Дол, Ново село, Љубодраг.

Делумно демонтирање на стари арматури и вандерми и монтирање на нови LED 20W светилки е извршено на следниве локации во градов: “Иво Лола Рибар”, Бабин Дол, Ајдучка чешма, с.Черкези.

Во рамките на оваа значајна активност, извршено е целосно монтирање на 740 нови  светилки, а делумно се монтирани 452 светилки.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст