Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Сопруги на Амбасадори во посета на Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во просториите на општината, Градоначалникот Димитриевски ги пречека сопругите на Амбасадори во Република Северна Македонија, и тоа на: бугарскиот, турскиот, словачкиот, италијанскиот, унгарскиот, германскиот, на претставникот на НАТО, на ЕУ, на OSCE за Република Северна Македонија. На претставничките на понежниот пол им беше претставена нашата општина, како најголема во државата, во која се негува мултиетнички соживот, а беше потенциран и Јубилејот 500 години од постоењето на Куманово. На средбата беше потенцирана моќта,која ја поседуваат жените, користејќи ја за доброто на женските организации, преку значајни проекти. Сопругите на Амбасадорите, искажувајќи го своето задоволство од Приемот, ги истакнаа специфичностите на државите, кои ги претставуваат. Потоа ги посетија културните обележја во центарот на градот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст