Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба на градоначалникот Димитриевски со градоначалниците на Гњилане и Витина

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска во просториите на Општина Куманово оствари работна средба со градоначалникот на Гњилане Љутфи Хазири и градоначалникот на Витина Сокол Халити. Целта на средбата беше размена на идеи за можно аплицирање за прекугранична програма помеѓу Косово и Северна Македонија.

Општина Гњилане и Општина Куманово веќе реализираа еден ваков проект – Реконструкција на второ ниво на зелениот пазар со еколошки и енергетски решенија, замена на азбестни плочи од кровна конструкција, замена на подни плочи и реконструкција на тоалети, а соработката на двете општини ќе продолжи и во иднина.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст