Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба на Градоначалникот Димитриевски со Амбасадорот на Република Словенија

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска оствари работна средба со Амбасадорот на Република Словенија во Република Северна Македонија Н.Е. Милан Јазбец. На средбата се разговараше за досегашната меѓуопштинска соработка на Куманово со општините од Република Словенија, за економијата и за образованието. Градоначалникот Димитриевски го претстави профилот и развојните можности на општината кои отвораат нови перспективи за идна соработка, особено на полето на инвестициите кои може да произлезат од индустриските капацитети на општина Куманово.

Амбасадорот Јазбец истакна дека постојат повеќе можности за соработка во образованието, во инфраструктурата и економијата, посочувајќи ја идеалната местоположба на Куманово и веќе воспоставената соработка со Општина Марибор, со која Општина Куманово има потпишано меморандум за соработка.

Претходно, Амбасадорот Јазбец во рамки на кампањата „ЕУ за тебе“ со Патувачкиот автобус на ЕУ  ја посети Гимназијата „Гоце Делчев“ каде што присуствуваше на повеќе активности и учествуваше на дебата со учениците насловена како „Визијата на младите за Европската Унија“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст