Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба на градоначалникот Димитриевски и министерот Музафер Бајрам

Градоначалникот Максим Димитриевси денеска во просториите на општината оствари работна средба со Министерот без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите Музафер Бајрам, а на средбата присуствуваше и пратеникот во Собранието на Република Северна Македонија Самка Ибраимовски.

На средбата се разговараше за темите кои се однесуваат на граѓаните од ромската заедница. Беа разгледани прашањата кои произлегуваат од деловите на градот кои се инфраструктурно запоставени, се разговараше за можните инвестиции како и улогата на централната власт во пронаоѓањето на соодветни решенија за отворените прашања и потенцијалната реконструкција на постоечката канализациона мрежа и улична инфраструктура.

 

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст