Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kомандантот на Националната гарда на Вермонт, аѓутант генерал Грегори Најт во посета на Општина Куманово

Градоначалникот Максим Димитриевски, председателот на Совет Атина Мургашанска и претставници на општинска администрација денеска во општината остварија средба со командантот на Националната гарда на Вермонт, аѓутант генерал Грегори Најт, кој престојува во неколкудневна посета на Република Северна Македонија, а за прв пат во општина Куманово.

На средбата се разговараше за работата на локалната самоуправа и Советот на општината. Пред присутните од страна на Градоначалникот беше презентирана работата на локален совет за превенција, како еден од најуспешните во државата и идните активности во таа област. Исто така се разговараше за активностите по повод одбележување на Јубилејот 500 години Куманово и можната меѓусебна соработка во областа на образованието и заштита на животна средина.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст