Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Српската Амбасадорка во посета на Општина Куманово

Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски и претставници на Секторот за образование денеска остварија средба со Амбасадорот на Република Србија во Република Северна Македонија Душанка Дивјак-Томиќ и претставници од Министерството за образование на Република Србија. Целта на денешната посета се можните реформи во училишта каде има ученици од српската етничка заедница. Градоначалникот Димитриевски истакна дека Куманово е мултиетничка средина и дека  Секторите за образование од двете страни,  ќе формираат заедничко работно тело, кое ќе врши анкетирање на учениците за можно воведување на билингвални паралелки во училишта во градот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст