Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Трета фестивалска вечер на Меѓународниот фолклорен фестивал Куманово 2022

Вечерва  се одржа третата фестивалска вечерна 3-тото издание на Меѓународниот фолклорен фестивал Куманово 2022. Овој традиционален настан го организира КУД „Панче Пешев“-Кумановозаедносо МКЦ„Козјак“,а соподдршка од Општина Куманово и Министерството за култура на РСМ. Публиката имаше можност да ги проследи настапите на културно уметничките друштва: Гоце МарковскиСкопје, ЕфремКаранов Кратово, Алијанса– Мексико, Иво Лола Рибар– Србија, Словианки– Полска и Варна– Бугарија. На оваа фестивалска вечер присуствуваше претседателката на Совет на Општина Куманово

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст