Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Трета фестивалска вечер на 2-от Меѓународен фолклорен фестивал Куманово

Вечерва се одржа третата фестивалска вечер на 2-от Меѓународен фолклорен фестивал Куманово, организиран од страна на МКЦ “Козјак” и КУД “Панче Пешев”-Куманово, во соработка со Фондација за култура и спорт Куманово, а под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура на РСМ. На вечерашното затворање на фестивалот настапија: КУД “Дримкол”-Вевчани, РСМ, Вараждински фолклорен ансамбл-Вараждин, Р.Хрватска, ФА ЈУ “Захумље”-Никшиќ, Р.Црна Гора, ФА “Славеј”-Софија, Р.Бугарија,Уметнички центар “Талија”-Белград, Р.Србија и домаќините КУД “Панче Пешев”-Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст