Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Трет третман на терестична и адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци

Се известуваат граѓаните на Општина Куманово дека на 18.07.2022 година (понеделник) во 00.00 часот, на територијата на Општината ќе се изврши трет третман на терестична и адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци. Неопходно е пчеларите да преземат конкретни чекори за заштита на пчелите. Доколку временските услови не го дозволат вршењето на третманот, дезинсекцијата ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст