Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Трибина за дигитализација на јавни услуги во Куманово

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во Занаетчискиот дом се одржа третата по ред од серијата јавни трибини за дигитализација на јавните услуги во Република Северна Македонија.

На предвидената тема зборуваше Дамјан Манчевски, Министер за информатичко општество и администрација кој даде свои видувања за самиот процес на дигитализација на услуги со акцент на националниот портал за електронски услуги uslugi.gov.mk кој во целост го изработи МИОА. На трибината се обрати и Градоначалникот на Општина Куманово, кој зборуваше за  дигитализација на услуги на локално ниво, односно интеграција на услуги кои локалната самоуправа ги нуди за граѓаните кон порталот uslugi.gov.mk. Од денеска граѓаните ќе можат да се информираат за порталот uslugi.gov.mk. секој работен ден во просториите на општина Куманово (канцеларија на архива).

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст