Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Трибина за унапредување на Училишниот спорт во Куманово

Денеска во просториите на ООУ „Крсте Мисирков„ се одржа трибина за унапредување на училишниот спорт во Општина Куманово. Свое обраќање имаше градоначалникот Максим Димитриевски кој ја истакна важноста на училишниот спорт и заложбите за неговиот развој. На трибината учествуваа претставници од Секторот образование од општината, Општински сојуз на спортови, Здружение на спортски педагози, Општински сојуз на училишен спорт, директори на основни и средни училишта во градот и наставници. Целта на оваа трибина е преку идеи и предлози да се дојде до изготвување на една долгорочна стратегија за развој на училишниот спорт во нашата општина.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст