Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Тркалезна маса – “Развој на Локалните совети за превенција во РСМ”

Во организација на ОБСЕ (Организација за безбедност и соработка во Европа) Мисија во Скопје, беше одржана трибина – “Развој на Локалните совети за превенција во РСМ” во хотел Хилтон, Скопје.
На тркалезната маса учествуваа претставници од осум најголеми општини во земјава (Куманово, Штип, Велес, Струмица, Охрид, Битола, Тетово и Скопје), заедно со претставници од Министерството за внатрешни работи, Министерството за локална самоуправа, ЗЕЛС и други локални институции.
Дискусиите се одвиваа во групи со цел да се лоцираат главните проблеми и пречки со кои се соочуваат ЛСП, со акцент на важноста на ЛСП за безбедноста во локалните заедници и нудење на конкретни решенија за нивен понатамошен развој.
Во име на Општина Куманово на настанот присуствуваше претседателката на Советот на Општината, Ивана Ѓорѓиевска.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст