Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ученици од Еразмус + во посета на Општина Куманово

Ученици и наставници од училишта од  Франција, Шпанија, Португалија, Италија и Романија, заедно со учениците и наставниците од ООУ „Кочо Рацин“, денеска ја посетија Општина Куманово и остварија средба со Градоначалникот Максим Димитриевски.

На средбата беше претставен проектот GOAL! – Учиме преку игри во рамките на програмата Еразмус +, кој се реализира од септември 2018 до август 2020 година, а чиј домаќин деновиве е кумановското основно училиште „Кочо Рацин“.

Градоначалникот Димитриевски ја поздрави иницијативата за размена на едукативни искуства, што придонесува кон подобрување на образовниот процес, ја истакна важноста од  развивање на тимската работа но, и можноста за запознавање на културите и знаменитостите на учесниците и нивните држави.

Учениците и професорите, гости од Еразмус + имаа можност да се запознаат со Куманово и неговата демогеографија и историја, а во наредните денови ќе посетат знаменитости  во градот и околината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст