Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Уште еден спортски настан во склоп на јубилејот 500 години Куманово

По повод одбележување на јубилејот 500 години Куманово се одржа Меѓународен атлетски митинг ” 11 Октомври” на Атлетската патека во Соколана со богата програма на атлетски дисциплини. Учество зедоа повеќе клубови од Република Северна Македонија и атлетичари/ки од Бугарија. Ччесниците се натпреваруваа во 17 дисциплини, почнувајќи од најмладите до сениорите, но и за рекреативците. Школската програма имаше над 100 дечиња, а во атлетската околу 50 учесници.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст