Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Фестивал на македонска народна шегобијна песна “Тумба фест Куманово 2021”

Вечерва се одржа 9-то издание на фестивалот на македонска народна шегобијна песна “Тумба фест Куманово 2021”. Овој фестивал е организиран од страна на Здружението “Етно ризница”-Куманово, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово. Оваа година учествуваа 21 познат естраден уметник од РСМ со музички нумери, изведени на кумановски, битолски, прилепски и валандовски дијалект. На ревијалниот фестивал присуствуваше Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски и претседателот на Советот на општината Атина Мургашанска.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст