Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Фолклорна Смотра на Градскиот плоштад во Куманово

Денеска на Градскиот плоштад во Куманово се одржува второто издание на “Фолклорна смотра” – Куманово 2022, во комплетна организација на Фондацијата за култура и спорт Куманово, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово. На настанот настапија КУД “Панче Пешев”, КУД “Бајрам Шабани”, КУД “Карпош”, ЦИОТ “Етно Фолк Студио”, КУД “Српски Вез” и ДМА “Срма”.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст