Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Функционална проценка според светскиот модел МКФ во ООУ “Вук Караџиќ”

Според Одлуката на Советот на Општина Куманово за петгодишно отстапување на простор во ООУ “Вук Караџиќ”-Куманово за потребите на ЈЗУ Здравствен дом – Скопје, денеска градоначалникот Димитриевски заедно со претставници од општинската администрација и раководителот на Службата за функционална проценка при ЈЗУ Здравствен дом – Скопје, Горан Петрушев беа во посета на ова училиште.Целта на денешната посета е функционалната проценка на деца и млади според светски прифатениот модел МКФ – Меѓународна класификација на функционалноста, која се спроведува во училиштето. Моделот предвидува проценка врз основа на функционалноста на децата и младите, според тоа што можат тие да направат, а не според нивните ограничувања. МКФ комисијата е регионално стручно тело, кое ги опфаќа децата и учениците од сите општини во североисточниот регион.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст