Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Честитка на Градоначалникот Максим Димитриевски по повод 2 Август

Од мое лично име и од името на граѓаните на Општина Куманово Ви го честитам големиот македонски национален празник и православен празник, 2 август.

Денот на Републиката е голем државен празник на Македонија, кој се прославува во знак на сеќавање на два големи настани (Илинденското востание – 1903 год. и Првото заседание на АСНОМ – 1944 год.), кои се случиле на овој датум и со кои се удрени темелите на македонската државност.

До сите граѓани од православна вероисповед упатувам искрена честитка и за големиот верски празник, во чест на пророкот Св. Илија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст