Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ЈАВЕН ПОВИК до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа – СДЦ Компонента.

Општина Куманово, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и  услуги на пазарот на трудот за 2021 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Швајцарската Агенција за развој и соработка , на ден 04.08.2021 година објавува: ЈАВЕН ПОВИК до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа – СДЦ Компонента .

Сите детали се достапни на следниот ЛИНК

Општина Куманово во соработка со Центар за Рурален Развој Бујрум од Куманово има аплицирано во Програма за развој на Обединети нации (УНДП). Општинско корисна работа со проектот “Креирање можности за работа за сите ” финасирана од Швајцарска агенција за равој и соработка во партнерство со Министерство за труд и социјална политика и Агенција за вработување на Република Северна Македонија предвидува ангажирање на 6 лица по 20 часа неделно ангажирање за период од 9 месеци.

Овој проект ќе се имплементира во две фази и тоа :

Опфат на стари и изнемоштени лица и пензионери  од ромска националност кои имаат потреба од асистенција за остварување на своите основни животни потреби и кои од разни причини не се во состојба сами да си ги извршуват своите основни потреби.

Со социјално мапирање е предвидено теренско работење за потребите на програмата, Локалната Самоуправа, Државните институции, Невладини организации и за потребите граѓаните на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст