Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Јавна дебата за регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одржа јавна дебата за Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), на која учествуваа претставници од Општина Куманово, УНДП, невладините организации и граѓани. Програмата е финансирана од Европската унија, а се спроведува од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со институциите одговорни за развој на граѓанското општество во замјите од Западен Балкан.

Програмата има за цел јакнење на партиципативните демократии и процеси за интеграција на земјите од Западен Балкан во Европската унија преку јакнење на граѓанското општество за негово акивно учество во процесот на донесување одлуки. Со транспарентното финансирање на проектите на граѓанските организации ќе се поттикне поголема граѓанска вклученост во процесот на донесување одлуки и ќе се подобрат услугите што се обезбедуваат на локално ниво.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст