Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

150-годишнина од раѓањето на великанот Гоце Делчев

СОУ-ГимназијаГоце Делчев”- Куманово денескаодбележа 150 години од раѓањето на истакнатиотмакедонски идеолог, национален херој и патронна училиштето- Гоце Делчев. Делегации предводени од градоначалникот на ОпштинаКуманово Димитриевски и претседателката наСовет на Општината Ѓорѓиевска му оддадоа почит на водачот на македонското револуционерно националноослободително движење, положувајќи свежо цвеќе на бистата наголемиот револуционер Делчев во училиштето.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст