Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

34 години од постоењето на ООУ “Магдалена Антова”

Денеска во ООУ “Магдалена Антова”-нас.Карпош,Куманово се  одбележаа 34 години самостојна воспитно-образовна дејност на училиштето и 82 години од загинувањето на патронот. На одбележувањето на патрониот празник делегација од општина Куманово,предводена од претседателката на Советот положи свежо цвеќе пред бистата во општинското основно училиште. Во чест на патронот на училиштето, присутните гости имаа можност да проследат пригодна културно-уметничка програма.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст