Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

74 години од постоењето на ООУ “Вук Караџиќ”

ООУ “Вук Караџиќ”-Куманово, со Свечена приредба денеска одбележа 74 години од своето постоење, а прославата е во чест на Јубилејот 500 години постоење на Куманово. На овој значаен настан за училиштето, се обрати директорот Надица Петровска, а потоа беше проследена Свечената приредба, подготвена од страна на наставниците и учениците.

Делегација од Општина Куманово присуствуваше на одбележувањето на патрониот празник на ова училиште.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст