Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

76 години од излегувањето на јадрото на кумановскиот партизански одред

Денеска пред споменикот во Цекова Бавча, во близина на спортската сала,  со пригодна програма и полагање на цвеќе, се  одбележаа седумдесет и шест години од излегувањето на јадрото на Вториот партизански одред.Настанот е во организација на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ (1941-1945).

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст