Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

78 години од формирањето на 3-та Македонска ударна бригада во с.Жегљане

Денеска се одбележаа 78 години од формирањето на 3-та Македонска ударна бригада во с.Жегљанетрадиционално во организација на Општински одбор на Сојуз на борци од НОАВМ 1941-1945 година и граѓаните продолжувачи-КумановоПред присутните се обрати Благе Јакимовскипотпретседател на Сојуз на борци-Куманово.Пред спомен плочата во училишниот двор во с.Жегљане свежо цвеќе положи Градоначалникот на Општина Куманово и делегации на Сојуз на борци.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст