Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

79 години од излегувањето на јадрото на кумановскиот партизански одред

Денеска пред споменикот во Цекова Бавча, во близина на спортската сала, со пригодна програма и полагање на цвеќе, се одбележаа 79 години од излегувањето на јадрото на Вториот партизански одред. Делегации на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, борците, членовите на Сојузот на борци, АРМ и учениците положија свежо цвеќе на спомен обележјето. Настанот е во организација на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ (1941-1945).

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст