Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Demant i Kryetarit të Komunës së Kumanovës Dimitrievski për konferencën për shtyp të VMRO – DPMNE – së

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Akuzat e VMRO DPMNE-së janë boshe, të paqëndrueshme dhe të pavërteta. Në Kumanovë është investuar dhe ndërtuar infrastruktura rrugore nëntokësore dhe mbitokësore, rregullimi i katit përdhese, vendet e reja për piknik, hapësirat e reja të gjelbërta, objektet ekzistuese sportive janë duke u rindërtuar, janë duke u ndërtuar sallat e reja të sporteve shkollore dhe fushat e sportit. Investohet në furnizimin me ujë duke instaluar pajisje më bashkëkohore dhe sistemin SCADA të menaxhimit inteligjent të furnizimit me ujë, zëvendësimin e njehsorëve elektronikë dhe riparimin e rrjetit ekzistues të furnizimit me ujë. Për momentin, Kumanova nuk ka asnjë problem me furnizimin me ujë. E vërteta tregon se Kumanova ka problem me furnizimin me ujë vetëm kur shteti menaxhohet nga VMRO DPMNE. Për shkak të faktit se krijon krizë në mënyrë artificiale dhe të vetëdijshme në furnizimin me ujë të qytetit, duke zvogëluar me vetëdije rrjedhën e ujit të papërpunuar nga diga e Likovës në fabrikën për pastrimin dhe prodhimin e ujit – Stacioni i filtrimit, vetëm në mënyrë që të kërcënojë dhe të hakmerret ndaj banorëve të Kumanovës për mosbindjen ndaj qeverisë së atëhershme. E gjithë kjo në shumë momente i ngjante vitit 2001 dhe gjeneronte kujtime të pakëndshme te të gjithë ne. Sot, Kumanova nuk ka më probleme të tilla, sepse VMRO DPMNE nuk i menaxhon hidro-akumulimet dhe ne besojmë se do të jetë e njëjta në të ardhmen. Është e vërtetë që qyteti duhet dhe mendon për ndërtimin e kapaciteteve të reja të furnizimit me ujë me projekte afatgjata, të cilat bazohen në një periudhë afatgjatë të zbatimit prej tetë vjetësh. Akuzat e tilla të VMRO DPMNE-së janë vetëm një përpjekje e zbrazët në periudhën parazgjedhore, për të fshehur pamjen reale se Kumanova po ndërtohet dhe zhvillohet duke zbatuar një numër projektesh në qytet dhe në fshatra, për të fshehur fotografinë reale që sot Kumanova është një komunë pa borxhe dhe një nga të paktat në vend, e cila është zhbllokuar financiarisht dhe është më vete me programe zhvillimore vjetore, të cilat përmirësojnë nivelin e jetës komunale në qytet.

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст