Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dimitrievski: Urime për shumë mote Ilindeni dhe KAÇKM

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Të dashur bashkëqytetarë,

Sot shënojmë 120 vjet nga Kryengritja e Ilindenit dhe 79 vjet nga Mbledhja e Parë e KAÇKM – së, duke i nderuar paraardhësit tanë, të cilët na obliguan me veprat e tyre heroike, duke hedhur themelet e shtetit modern të Maqedonisë.
Është përgjegjësi e secilit prej nesh që ta mbrojmë atdheun, ta mbrojmë Maqedoninë në frymën e sfidës maqedonase, të lirisë, demokracisë dhe vlerave shoqërore. Të festojmë historinë maqedonase dhe ta kultivojmë gjuhën maqedonase si themel të identitetit tonë.
Të gjithë qytetarëve të besimit ortodoks, ju dërgoj një urim të sinqertë për festën e madhe fetare, për nder të Shën. Ilias.
Ilinden të lumtur e të përjetshëm, për shumë vite KAÇKM!

Maksim Dimitrievski
Kryetar i Komunës së Kumanovës

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст