Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележани 74 години од формирањето на Третата македонска ударна бригада

Овој настан е завршен

Денеска во с. Жегљане се одбележа 74 годишнината од формирањето на Третата македонска ударна бригада. Од местото каде што беше формирана бригадата се обрати Радован Илиќ од Сојузот на борци и   Зора Јовановска.  На настанот присуствуваа и положија свежо цвеќе делегации на Сојузот на борци, Градоначалникот Максим Димитриевски и претставници на Советот на Општина Куманово, претставници на АРМ, учесници во НОБ и граѓани.

Денеска во с. Жегљане се одбележа 74 годишнината од формирањето на Третата македонска ударна бригада. Од местото каде што беше формирана бригадата се обрати Радован Илиќ од Сојузот на борци и   Зора Јовановска.  На настанот присуствуваа и положија свежо цвеќе делегации на Сојузот на борци, Градоначалникот Максим Димитриевски и претставници на Советот на Општина Куманово, претставници на АРМ, учесници во НОБ и граѓани.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст