Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Teатарска претстава – „Хај Фај“ – Театар Куманово

Овој настан е завршен

Пиесата Хај Фај од Горан Стефановски во режија на Јани Бојаџи, во својата суштина е мелодрама што зборува за распадот на едно македонско семејство. Иако драмата е напишана пред повеќе од триесет години, се што се случува во неа коренспондира со времето денес, безмалку како да е напишана за македонската актуелна социјална и политичка ситуација. 
Оваа сурова приказна во која јазот на генерациите е она што го движи дејствието напред во оваа постановка ја носат Горан Илиќ како култниот лик на дедото Борис и Здравко Стојмиров во улогата на мечтата на секој млад актер – ликот на внукот Матеј! 
Актерска екипа: Кети Дончевска Илиќ, Сања Русеска, Антонио Димитриевски, Владо Дојчиноски и Љупчо Хаџи – Стојанов

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст