Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kolonia ndërkombëtare e artit figurativ “Kumanova 2023”

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Në kompleksin e fshatit etnik “Timçevski” filloi Kolonia e 49-të Ndërkombëtare e Artit Figurativ “Kumanova 2023”. Kolonia Tradicionale organizohet nga galeria e arteve në IN Muzeun -Kumanovë dhe Fondacioni për Kulturë dhe Sport Kumanovë, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Kryetarit dhe Këshillit të Komunës së Kumanovës. Dymbëdhjetë artistë akademikë të artit figurativ nga RMV, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Rumania dhe Turqia po marrin pjesë këtë vit. Artistët e artit figurativ do të krijojnë në disa teknika të artit figurativ, duke nxjerrë në pah aftësitë dhe krijimtarinë e tyre, kurse produksioni i veprave të krijuara do të prezantohet javën e ardhshme.

Kolonia artistike “Kumanova” është themeluar në vitin 1974, si një nga më të vjetrat në vendin tonë, kurse vitin e ardhshëm do të shënojë pesë dekada të funksionimit të suksesshëm.

 

 

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст