Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NJOFTIM

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Ju njoftojmë se më datë 21.11.2018 (e mërkurë) në orën 12:00 në Kumanovë do të mbahet një stërvitje simulimi në terren – përmbytje me të lënduar, mbytje, dhe gra shtatzana të lënduara “Përmbytje me më shumë të lënduar dhe mbytur”, në organizim të Komunës Kumanovës dhe Qendrës Rajonale për Menaxhim me Kriza, Ministrinë e Shëndetësisë, Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Fondin e Popullsisë të Kombeve të Bashkuara.

Informimi i qytetarëve është në lidhje me informacionin në kohë në lidhje me ushtrimin e simulativ, me qëllim parandalimin e panikut dhe vlerësimit të gabuar të ngjarjes.

Ushtrimi do të zhvillohet në lokacionin – rruga Vëllazërim Bashkimi, në shtratin e lumit Lipkovka, parku përballë Stacionit të Autobusëve. Qëllimi i ushtrimit simulativ është për të provuar Planin specifike PSO (Procedurat Standarde Operative) për përgatitjen dhe reagimin e sistemit shëndetësor për të trajtuar krizat urgjente dhe fatkeqësitë në Republikën e Maqedonisë dhe Planin për reagim në raste emergjente të Spitalit të Përgjithshëm të Kumanovës. Pjesëmarrës në këtë ushtrim simulativ do të jenë: Ndihma e Shpejtë – Kumanovë, Spitali i Përgjithshëm – Kumanovë, Kryqi i Kuq i RM, Kryqi i Kuq OK Kumanovë, NJTKZ Kumanovë, Komuna e Kumanovës, SPB Kumanovë, QRMK – Kumanovë, DMSH NJTMSH – Kumanovë, OJQ HERA.

Njoftimi bëhet për t’i informuar me kohë qytetarët në lidhje me ushtrimin simulativ, me qëllim parandalimin e panikut dhe vlerësimin e gabuar të ngjarjes.

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст