Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NJOFTIM nga mbledhja e katërt e Shtabit Komunal për mbrojtje dhe shpëtim

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

NJOFTIM

nga mbledhja e katërt e Shtabit Komunal për mbrojtje dhe shpëtim

Në ambientet e Komunës së Kumanovës u mbajt mbledhje e Shtabit Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim në lidhje me ndërmarrjen e aktiviteteve dhe masave në lidhje me përhapjen e COVID-19 (koronavirus – it).
Në këtë mbledhje u miratuaqn rekomandimet, konkluzionet dhe masat e mëposhtme:
– Në drejtim të ndërmarrjes së aktiviteteve për parandalim të përhapjes së koronavirusit, Shtabi Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim do të kërkojë nga NP “Tregu” të shkurtohet orari i punës për 2 orë.
– Në drejtim të ndërmarrjes së aktiviteteve për parandalim të përhapjes së koronavirusit, Shtabi Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim rekomandohet që Komuna e Kumanovës të punojë me orar të shkurtuar për 2 orë, deri në ora 14:00. Kurse pas orës 14:00 punonjësit të jenë në dispozicion në telefonët e tyre zyrtar.
– U rekomandohet bashkësive fetare në qytet që detyrimisht të bëjnë dezinfektimin e të gjithë objekteve fetare. Gjithashthu, bashkësive fetare në qytet u rekomandohet t’i respektojnë vendimet dhe rekomandimet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, në veçanti për ta reduktuar numrin e pjesëmarrësve në ceremoni funerale në gjysmë ore me distancë të përcaktuar midis njerëzve. Pas çdo rituali morgu të dezinfektohet nga NP “Pastrimi dhe Gjelbërimi”.

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст