Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Promovimi i kuzhinierit të reçetave tradicionale në Rajonin Planor Verilindor

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Sot në Kumanovë është promovuar kuzhinieri i reçetave tradicionale nga Rajoni Planor Verilindor – “Fryma e Verilindjes”. Qendra për Zhvillim të Rajonit Planor Verilindor dhe Platforma për zhvillim rural, në bashkëpunim me Programin për zhvillim të Kombeve të Bashkuara përgatitën një broshurë me 30 reçeta për përgatitje të ushqimeve tipike për këtë regjion. Kjo është bërë me qëllim që të promovohen ushqimet tradicionale të regjionit ndërmjet restoranteve lokal dhe hotelierëve privat dhe objekteve turistike. Në këtë promovim të pranishëm ishin  edhe Kryetari i Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, që njëherit është edhe kryetar i Këshillit të Rajonit Planor Verilindor, Koordinatori i përhershëm i OKB Luiza Vinton si dhe  një numër i madh i mysafirëve.

Овој прирачник за готвење е наменет за дополнително да го збогати оваа наследство, претставувајќи ги посебните вкусови кои доаѓаат од Североистокот на Македонија, односно регионите на Липково и Куманово,Осогово, Крива Паланка и Кратово. Традиционалните рецепти кои се наоѓаат во прирачникот  биле усовршувани низ вековите од страна на голем број генерации на домаќинки кои на најдобар начин ги користеле локалните состојки.

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст