Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Второ авионско прскање против возрасна форма на комарци

Се известуваат граѓаните на општина Куманово дека на ден 15.07.2024 година (понеделник), во раните утрински часови (од 05:00 до 08:00 часот) на територијата на Општината ќе се изврши второ авионско прскање против возрасна форма на комарци. Третманот ќе се изврши на површина од 1.500 хектари: централно градско подрачје, прочистителна станица ЈП “Водовод” – с. Добрашане, по течение на реките Кумановка, Липковка, Којнарка, месните заедници Бабин Дол, Гоце Делчев, Тоде Мендол. При извршување на третманот ќе се користи препаратот Aqua K-Othrine 2 EW.

Неопходно е пчеларите да преземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Доколку временските услови не го дозволат вршењето на третманот, истиот ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст