Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Акција за засадување на садници во населба „Гоце Делчев”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Во пресерет на денот на пролетта, денеска беше спроведена акција за засадување на 5.000 садници на локацијата Даштев рид во населба Гоце Делчев. Акцијата е организирана од страна на Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“, Армијата на Република Македонија, Советот на Општина Куманово и ученици од сите средни училишта. Градоначалникот Максим Димитриевски, кој денеска се вклучи во акцијата апелираше до граѓаните да учествуваат во ваквите акции за пошумување на градот, бидејќи повеќе од јасно е дека еден од главните проблеми во делот на загадувањето и неквалитетен воздух е токму недостаток на нови зелени површини.
Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст