Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Велигденски концерт во црквата „Св. Никола“

Под покровителство на Градоначалникот и Советот на општината и Фондација за култура и спорт на Општина Куманово, вечерва во црквата „Св.Никола“ се одржа Велигденски концерт во изведба на Византискиот хор „Св. Нектариј Битолски“. Богатата програма на духувна музика е специјално посветена во чест на најголемиот христијански празник. На концертот присуствуваше Градоначалникот Максим Димитриевски, а насатанот е во рамки на годишната програма за културни манифестации на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст