Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележан Св.Спиридон-заштитник на чевларите

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Општина Куманово и Здружението на чевлари Куманово традиционално организираа манифестација за прослава на Св.Спиридон-заштитник на чевларите, која се одржа во ресторан Грација.

Градоначалникот Максим Димитриевски се обрати пред присутните, истакнувајќи ја важноста на оваа индустриска гранка за нашиот град, која создава квалификувани и обучени кадри.

Манифестацијата беше проследена со богата културно-уметничка програма.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст