Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Во Куманово се одржа настан за одбележување на унгарската култура

По повод дваесет и пет годишнината од почетокот на дипломатските односи меѓу Република Северна Македонија и Унгарија, во Куманово вечерва се одржа изложба преку која беа претставена унгарската историја, култура,традиција и храна. Свое обраќање на настанот имаше Претседателот на Совет на Општина Куманово Атина Мургашанска и Амбасадорот на Република Унгарија Д-р Ласло Дукс

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст