Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на средба со победникот на MOS

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска се сретна со Филип Насковски, ученик во ОСТУ “Наце Буѓони”-Куманово, кој освои прво место во рамките на проектот за унапредување на дигиталната писменост на младите во РСМ. Тој е македонски претставник на интернационалниот Microsoft Office Specialist натпревар. Општина Куманово веќе три години по ред обезбедува бесплатни испити за промовирање на дигиталната писменост кај младите за ученици од општинските основни и средни училишта. Натпреварот ќе се одржи наредната година во Орландо, Флорида.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст