Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски на средба со учесниците на Меѓународниот фолклорен фестивал Куманово

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски денеска во Занаетчискиот дом имаше средба со членовите на фолклорните ансамбли, кои учествуваат на овогодинешниот, 2-ри Меѓународен фолклорен фестивалКуманово, кој се одржува под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерство за култура на РСМ, а во организација на МКЦ Козјак, во соработка со Фондација за култура и спорт Куманово. Покрај домаќините на фестивалот-КУД “Панче Пешев”, Куманово, присуствуваа и гостите:Уметнички центар “Талија”-Белград, Р.Србија,ФА ЈУ “Захумље”- Никшиќ, Р.Црна Гора, Вараждинскиот фолклорен ансамбл-Р.Хрватска и ФА “Славеј”- Софија, Р.Бугарија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст